Kehanet (Knowing) - Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Felaketler bile...

Kehanet (Knowing) - Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Felaketler bile...

Arama motorlarında “kehanet” kelimesini yazdığınızda yıllardır birinci sırada yorumcu.com gelir.

Yorumcu.com Türkiye'nin ilk Astroloji sitesi olma özelliğini taşır. Altyapısında ilk ve tek çevrimiçi Türk Astroloji yazılımı Astrorehber bulunur. Şu anda kullandığınız çok sayıda servisimiz İnternet kullanıcılarına ilk kez sitemizde sunulmuştur. Sitemizle yeni tanışan kullanıcılarımız buraya tıklayıp yorumcu'nun geçmiş 10 yılı ile ilgili fikir sahibi olabilirler.

Şu sıralar arama motorlarında “kehanet” kelimesi yazıldığında ilk sırada 2009 yılı yapımı Kehanet (Knowing) filmi geliyor. Filmi çoğunuz izlemiş ya da en azından adını duymuşsunuzdur. Hayatta hiçbir şeyin, hatta felaketlerin bile tesadüf olmadığını vurgulayan filmin konusu kısaca şu şekilde.

1959 yılında, bir grup öğrenciden geleceğin neye benzeyeceğini resmetmeleri istenir. Resimler 50 yıl boyunca saklanır. Yarım asır sonra, mesajın geçen 50 yıl içinde yaşanan tüm büyük felâketleri tahmin ettiği ortaya çıkar. John Koestler (Nicolas Cage) belgeden, üç büyük felâketin daha yaşanacağını ve bunlardan sonuncusunun küresel çapta bir yıkıma yol açacağını keşfeder. Felâketi durdurabilmek için zamanla yarış başlar.

Nicolas Cage'in başrol oynadığı film izlenmeye değer. Şimdi gerçek yaşamda karşı karşıya kaldığımız ve bir süredir aralıksız devam eden bazı olaylara dikkatinizi çekmek istiyorum. Medyada iki aydır hemen her gün bir felaket haberi ile karşılaşıyoruz.

Bu haberleri kronolojik ve lokasyon bazında bir araya getirirseniz, felaketlerin 22 Temmuz'da Yengeç burcunda gerçekleşen Güneş tutulmasının gölgesinin geçtiği yerlerde yoğunlaştığını hemen fark edebilirsiniz. Çeşitli astroloji teknikleri kullanarak belirlediğimiz bir takım olasılıklar ve bunlara ilişkin öngörüler çoğu kez şaşmadan gerçekleşiyor.

21 Temmuz tarihli “Yengeç Burcunda Tam Güneş Tutulması” yazımdan aşağıda bazı bölümler veriyorum. Buraya tıklayıp yazının tamamını tekrar okuyabilirsiniz. Sonraki bölümde geçen iki aylık dönemde öngörülerle örtüşen bazı olayları tarih ve yerleri ile yazdım. Öngörüleri ve olayları lütfen karşılaştırın.

Astroloji'nin doğru şekilde kullanılması halinde, ne derece tutarlı öngörüler elde edebileceğimizi bir kez daha gözler önüne serebildiğimi düşünüyorum.


Yengeç Burcunda Tam Güneş Tutulması - 22 Temmuz 2009

• Bir Tam Güneş Tutulması olan bu tutulma, 22 Temmuz'da Yengeç burcunda ve Yeniay Evresinde iken gerçekleşecektir. Asya ve Pasifik'teki milyonlarca insan bu tutulmayı izleyebilecek. Dolayısıyla bu tutulma son derece önemli olacak.

• Tam güneş tutulması süresince Ay'ın karanlık gölgesi Hindistan, Çin, Japon adalarının birçoğu ve Güney Pasifik Okyanusu üzerinden geçecek. Aynı zamanda Ay'ın parçalı gölgesi parçalı tutulma olarak doğu Asya'nın büyük bir bölümünde, Endonzya'da ve Pasifik Okyanusu'nda izlenebilecek. Tutulma Kuzey Amerika'dan veya Avrupa'dan ise izlenemeyecek.

• Güneş tutulmaları insan yaşamının yoğun bir biçimde yer aldığı alanlar üzerinden pek geçmez fakat geçtikleri zaman söz konusu insanlar ve milletler üzerinde ciddi yıkıcı ve rahatsız edici etkiler yapar (örn. ekonomik veya politik krizler, iç karışıklıklar). 22 Temmuz'daki tutulma da onlardan biri. Bu tutulma ile ilgili olarak Afganistan, Pakistan, Kuzey Hindistan ve Doğu Asya pek çok hassas noktaya sahip. Dolayısıyla büyük felaketler yaşanmaması için dua edelim. Güneş tutulmaları etkiledikleri bölgelerde doğal olayları da tetikler ya da şiddetlendirir (örn. kötü hava şartları, sel baskınları, volkanik hareketler ve depremler gibi).

Yarın gerçekleşecek tutulmanın bana göre oldukça önemli olan bir diğer yönü ise bir Ay Sallantısı sırasında meydana gelecek olması. Ay sallantısı teknik olarak Transit yani hareket eden Güneş'in Ay Düğümleriyle teması ile gerçekleşen bir astrolojik etkidir ve astrologlar tarafından özellikle 11 Eylül terör saldırısından sonra daha fazla ilgilenilmiştir.

Ay sallantıları sırasında uzay ve zaman kararsızdır. İstikrarsızlık faktörü, daha fazla kaza, yangın, uçak kazaları, garip kazalar, sel, doğal afetler, tuhaf hava durumları, depremler, kasırgalar, şiddet, terör, isyan, toplumda yaşanan politik ve kişisel kargaşalar artar.

Ay Sallantısı konusunda daha fazla bilgi için: Ay Sallantısı - Şiddet, Kargaşa ve Yıkım Dönemleri


22 Temmuz - 1 Ekim 2009 Arasında Gerçekleşen Olaylar

22 Temmuz 2009 - Japonya'da sel ve toprak kayması
Japonya'nın güneyini etkisi altına alan aşırı yağışların yol açtığı seller ve toprak kaymalarında, ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü.

25 Temmuz 2009 - Papua Yeni Gine'de 6.2 büyüklüğünde deprem
Papua Yeni Gine açıklarında 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeofizik Kurumu, depremin Papua Yeni Gine'nin Bougainville adası açıklarında ve denizin 65 km derininde meydana geldiğini duyurdu. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

29 Temmuz 2009 - Toprak kayması treni raydan çıkardı
Çin'in güneyinde meydana gelen toprak kayması yüzünden tren raydan çıktı, 4 kişi öldü.

30 Temmuz 2009 - Çin'de toprak kayması: 66 ölü
Çin'in güneyinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında en az 66 kişi öldü.

2 Ağustos 2009 - Endonezya'da 16 kişiyi taşıyan uçak kayboldu
Endonezya'nın doğusunda, 16 kişiyi taşıyan bir uçağın kaybolduğu bildirildi.

2 Ağustos 2009 - Endonezya'da 6.4 büyüklüğünde deprem
Endonezya'nın doğusunda 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Başkent Cakarta'daki Jeofizik Kurumu, depremin merkez üssünün Manokvari kentinin 127 kilometre kuzeybatısı olduğunu bildirdi. İlk belirlemelere göre deprem can ya da mal kaybına yol açmadı.

3 Ağustos 2009 - Guam açıklarında 5.1 büyüklüğünde deprem
Büyük Okyanus'ta bulunan ABD'ye ait Guam adası açıklarında, 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik İncelemeler Merkezi yerel saatle 11.47'de meydana gelen depremin ardından can kaybı olmadığını ya da maddi hasar meydana gelmediğini bildirdi.

4 Ağustos 2009 - Tayland'da uçak kontrol kulesine çarptı
Tayland'da özel Bangkok Havayollarına ait bir uçak, inişinden sonra kayarak, kontrol kulesine çarptı. Şiddetli yağış yüzünden meydana gelen kazada pilot ölürken 34 kişi de yaralandı.

5 Ağustos 2009 - Japonya'nın güneyinde 6.5 büyüklüğünde deprem
Japonya'nın güneyinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem merkezinin ülkenin güneyinde, Miyakojima adası açıklarında olduğu belirtildi. TSİ 02.18'de meydana gelen depremde can kaybı veya maddi hasar bulunmadığı bildirildi.

7 Ağustos 2009 - Tonga'da gemi battı: 60 kişi öldü
Büyük Okyanustaki ada ülkesi Tonga açıklarında alabora olarak batan gemideki 60 kişi hayatını kaybetti.

9 Ağustos 2009 - Hindistan'da 3 köy toprak altında: 43 ölü
Ülkenin kuzeyindeki aşırı yağışların neden olduğu felakette 43 kişi yaşamını yitirdi.

9 Ağustos 2009 - Japonya'da, şiddetli deprem
Japonya'da, şiddetli bir deprem meydana geldi. Başkent Tokyo ve çevresindeki bölgeyi etkileyen depremin büyüklüğünün ilk belirlemelere göre 6,9 olduğu bildirildi.

10 Ağustos 2009 - Vanuatu açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem
Vanuatu açıklarında 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma kurumu, depremin merkez üssünün Vanuatu'nun Santo kentinin 452 kilometre kuzeydoğusu olduğunu açıkladı. Depremde can veya mal kaybı olmadı.

10 Ağustos 2009 - Çin'in Güneydoğu kıyılarını Morakot tayfunu vurdu
Çin'de ülkenin güneydoğu sahillerini vuran Morakot tayfunu 4 milyon kişinin yaşamını etkiledi. 1 milyon kişi de tayfun nedeniyle güvenli yerlere kaçmak zorunda kaldı. Tayvan'da da tayfunun getirdiği yağışlar nedeniyle 200 kişinin çamur selinin altında kalmış olmasından endişe ediliyor.

11 Ağustos 2009 - Japonya'da 6.6, Hindistan'da 7.6 büyüklüğünde deprem
Japonya'da 6,6, Hindistan'ın Andaman Adaları'nda ise 7,6 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Her iki depremin ardından da sözkonusu bölgelerde tsunami alarmı verildi.

11 Ağustos 2009 - Uzakdoğu kasırgalarla boğuşuyor
Asya "Morakot" ve "Goni" kasırgaları ile boğuşuyor. Çin'de kasırga 10,4 milyon kişiyi etkiledi. Tayvan'da ise seller bir köyü yuttu, yüzlerce kişi öldü.

11 Ağustos 2009 - Japonya'da 6.6 büyüklüğünde deprem: 1 ölü, 80 yaralı
Asya kıtasında felaketler ard arda geliyor. Japonya'da meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 1 kişi öldü, 80 kişi yaralandı.

13 Ağustos 2009 - Japonya'da 6.5 büyüklüğünde deprem
Japonya'nın doğu kesiminde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

16 Ağustos 2009 - Endonezya'da 7 büyüklüğünde deprem
Endonezya'da 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sumatra adası açıklarında meydana gelen deprem sonrasında, tsunami uyarısı verilmedi.

17 Ağustos 2009 - Tayvan ve Japonya'da deprem
Tayvan, Morakot tayfunun etkisinden kurtulamadan 6,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Japonya'da ise Okinawa adası açıklarında 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi, depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.

19 Ağustos 2009 - Endonezya'da 5,5 büyüklüğünde deprem
Endonezya'nın Sumatra adasının batı kesiminde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

19 Ağustos 2009 - Sibirya'da barajda kaza: 64 kişi öldü
Rusya'nın en büyük hidroelektrik santrallerinden birinde korkunç bir kaza yaşandı. Santral tribünlerindeki basınç nedeni bilinmeyen bir şekilde aniden arttı. Onlarca kişinin çalıştığı bölüm, bir anda 20 metre derinlikte ve dondurucu soğuklukta sularla kaplandı. Kazada en az 64 kişi öldü.

20 Ağustos 2009 - Çin'de 2 bin çocuk kurşundan zehirlendi
Çin'de geçen günlerde 600 çocuğun kurşundan zehirlenmesinin ardından bugün de Hunan Eyaleti'nin Vugang şehrinde 1354 çocuk daha kurşundan zehirlendi.

24 Ağustos 2009 - Tayvan'da ölenlerin sayısı 292'ye yükseldi
Morakot tayfununda ölü sayısı artıyor. Tayvan'da Morakot tayfununda ölenlerin sayısı 292'ye yükseldi.

25 Ağustos 2009 - Çin'de grizu patlaması: 11 ölü, 3 kayıp
Çin'in kuzeyindeki Şanşi eyaletinde bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında 11 işçi öldü, 3 işçiye ise halen ulaşılamadı. Patlama sırasında ocakta 16 işçi bulunduğu ve 2 işçinin kurtarıldığı duyuruldu.

28 Ağustos 2009 - Çin ve Endonezya'da şiddetli depremler
Çin'in kuzeybatısında 6,2 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, Endonezya'ya bağlı Sulawesi adasında da 6,9 büyüklüğünde deprem oldu. Her iki depremde de can yada mal kaybı olmadı.

30 Ağustos 2009 - Çin'de sel can kayıplarına sebep oldu
Ülkenin orta ve güneybatı kesimlerinde etkili olan şiddetli yağış ilk belirlemelere göre 17 kişinin ölümüne yol açtı.

2 Eylül 2009 - Endonezya'da 7 büyüklüğünde deprem: 15 ölü
Endonezya'nın Cava adası civarında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü yakınlarında birkaç bina yıkılırken 15 kişi hayatını kaybetti.

7 Eylül 2009 - Endonezya'da ölü sayısı 100 oldu
Endonezya'da geçen hafta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 100'ü geçtiği sanılıyor.

7 Eylül 2009 - Filipinler'deki gemi kazasında ölü sayısı 9'a çıktı
Filipinler'deki feribot faciasında ölü sayısı artıyor. 900 kişinin kurtulduğu gemi kazasında ölenlerin sayısı 9'a çıktı.

7 Eylül 2009 - Endonezya'da deprem: 6.1 büyüklüğünde
Endonezya açıklarında 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

8 Eylül 2009 - Çin'de maden kazası: 35 ölü
Çin'de kömür madeninde facia... Henan bölgesinde bir madende meydana gelen kazada 35 kişi öldü, 44 kişiye de henüz ulaşılamadı.

9 Eylül 2009 - Çin'de gaz sızıntısından 105 kişi zehirlendi
Çin'in kuzey batısında yer alan Gansu eyaletinde bir kimyasal tesiste meydana gelen gaz sızıntısından dolayı 105 kişi zehirlendi.

17 Eylül 2009 - Çin'de tayfun: 7 ölü, 4 kayıp
Çin'in güneyinde bulunan Guangdong eyaletinde "Koppu" tayfununda 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 kişinin kaybolduğu bildirildi.

18 Eylül 2009 - Filipinler'de 6.1 büyüklüğünde deprem
Filipinler'in batısında 6,1 büyüklüğünde bir deprem oldu.

19 Eylül 2009 - Endonezya'da 6.4 büyüklüğünde deprem
Endonezya'da 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralandı.

26 Eylül 2009 - Hindistan'da termik santralde kaza: 39 ölü
Hindistan'da inşaat halindeki termik santralde meydana gelen kazada 39 kişi öldü.

27 Eylül 2009 - Filipinler'de sel: 140 ölü
Filipinler son yarım yüzyılın en büyük felaketiyle boğuşuyor. Ülkeyi önceki gün vuran Ketsana tropik fırtınasının başkent Manila ve civarında neden olduğu sel felaketinde ölü sayısı 140'a yükseldi.

29 Eylül 2009 - Filipinler'deki selde ölenlerin sayısı 240'a yükseldi
Filipinler'i vuran Ketsana tropik fırtınasının yol açtığı sel felaketinde ölenlerin sayısı 240'a yükseldi.

29 Eylül 2009 - Vietnam'da Ketsana kasırgası: 23 ölü
Filipinler'den sonra Vietnam'ın orta kesimlerini vuran Ketsana kasırgasında 23 kişi hayatını kaybetti.

30 Eylül 2009 - Güney Pasifik'te deprem
Pasifik Tsunami Merkezi, Güney Pasifik Okyanusu'ndaki ada ülkesi Amerikan Samoası açıklarında meydana gelen şiddetli depremin anlık büyüklüğünü 8.3'e yükseltti.

30 Eylül 2009 - Endonezya'da 7,6 büyüklüğünde deprem
Endonezya'nın Sumatra adasındaki Padang kenti açıklarında 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli depremde binalar yıkılırken, tsunami alarmı verildi.

1 Ekim 2009 - Ketsana kasırgası, 380 kişinin ölümüne yol açtı
Filipinler'den sonra Vietnam'ı ve Kamboçya'yı vuran Ketsana kasırgası, 380 kişinin ölümüne yol açtı.

1 Ekim 2009 - Endonezya'daki depremde ölü sayısı 467'ye çıktı
Endonezya'nın Sumatra adasındaki Padang kentinde meydana gelen depremde ölenlerin sayısı 467'ye çıkarken, yaralı sayısı ise 421 oldu.

İzinsiz alıntı ve kopyalama yapılamaz.

Yazılar

Etiketler

öngörüler 2009